Het zakelijke portaal van Verhuisvriend.nl
  Verhuismarkt
Artikel VIP/Doc

Liberalisering postmarkt

De liberalisering van de Nederlandse postmarkt heeft een sterke bijdrage geleverd aan het succes van Verhuisvriend.nl. Voor juni 2009 had TNT (voorheen TPG en PTT) het alleenrecht op het versturen van brieven tot 50 gram. De verhuisservice voldeed dus prima in die tijd. Nu moet TNT concurreren met SANDD en DHL omdat laatstgenoemde bedrijven ook poststukken onder de 50 gram mogen bezorgen.

Nationale verhuisservice

De nieuwkomers SANDD en DHL hadden geen eigen verhuisservice en de verhuisservice van TNT werkt alleen voor eigen post. Verhuisvriend.nl heeft een verhuisservice ontwikkeld waarbij consumenten en bedrijven niet meer afhankelijk zijn van een postbedrijf. Kostenbesparing voor consument en bedrijf spelen een zeer belangrijke rol in het concept van Verhuisvriend.nl.

DHL Global Mail heeft in april 2010 als eerste postbedrijf in Nederland gekozen voor de verhuisservice van Verhuisvriend.nl. Hiermee kiest de postbezorger voor een structurele oplossing voor het verbeteren van klantenbestanden van haar relaties.

Verhuismomenten gekozen

De consument wordt actief benaderd om de adreswijziging goed te regelen. Er zijn samenwerkingen met verhuisbedrijven, makelaars, woningstichtingen, hypotheekverstrekkers en de echtscheidingsnotaris. Een brede klantenbasis staat garant voor een goed werkende verhuisservice.

Verhuisstatistieken

DHL maakt gebruik van Verhuisvriend.nl

DHL werkt samen met Verhuisvriend.nl aan betere klantenbestanden door adreswijzigingen als gevolg van verhuizingen beter af te stemmen met de bedrijven. DHL speelt een actieve rol om haar eigen postkanaal te optimaliseren. Verzenders krijgen sneller en beter adreswijzigingen door terwijl ontvangende consumenten en bedrijven gestimuleerd worden hun adreswijziging in een keer goed te regelen bij Verhuisvriend.nl.

Besparingsadviesen van postdiensten

Net als bij energiebedrijven mag u van uw postverzender verwachten dat zij besparingen kunnen realiseren op uw portokosten. Wat doet het postbedrijf met aanhoudpost? Kunt u zelf bepalen of deze post verzonden moet worden? Ook is het technisch haalbaar om uw adresbestanden bij de verrijking al te screenen op doorsturen of aanhouden. Deze en andere innovaties heeft Verhuisvriend.nl ontwikkeld voor toekomstige implementatie bij postbedrijven.

Vereniging Grootverbruikers postdiensten

De Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) is een initiatief van grote verzenders van geadresseerde post op de Nederlandse postmarkt. De VGP zet zich in voor effectieve marktwerking, stimuleert transparantie in de postprocessen en streeft naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding bij grootverbruik. Het doel: belangenbehartiging en het delen van kennis tussen de leden op het gebied van documentenverwerking en postvervoer.


Verhuisvriend.nl is winnaar van de VGP postaward 2009/2010